uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Ölçü düzgün alındı ama içeriye yine de soğuk hava giriyor. Neden kaynaklanır?

ETS İnşaat firması sahibi Erdal Soylu ile PVC pencere sistemleri hakkında konuşuyoruz. Bir saat kadar süren röpörtajımızı bölüm bölüm yayınlıyoruz.

UctanUca.com “Ölçü düzgün alındı ama içeriye yine de soğuk hava giriyor. Neden kaynaklanır?

Erdal Soylu İzolasyon düzgün yapılmamıştır.  İzolasyon malzemeleri kullanımında hatalarla karşılaştığımız gibi, kalitesiz izolasyon malzemesi kullanımı ise çok yaygın. Pencereyi oluştururken kullandığımız izolasyon malzemesi Slikonize-mastik ile normal mastik arasında % 30 – % 40 arasında fiyat farkı vardır. Müşteri bilmez bunu. Normal mastik kullanırsanız zamanla çatlama yapma riski çok fazla olacaktır.


Ayrıca pencereyi montaj sırasında duvara montaj yapılırken kullanılan vida aralıkları da çok önemlidir.  Örneğin pencere duvara monte edildi, duvara sabitlenirken her köşeden açıklardan 20 cm aralıklardan birer tane vidalamak gerekir. Sonraki kullanacağın vidaların aralıkları ise en fazla 60 cm olmaldır. Yani en fazla 60 cm’de bir vidalamak gerekir.

Bu şekilde monte edilen pencere sallantı yapmaz. Dolayısıyla pencerenin etrafında kullanılan silikonize-mastik’te çatlamaya yapmayacaktır. Bakın bu çok mühim bir konudur. Çünkü penceremiz çok büyük rüzgar basınçlarına maruz kalmaktadır ve pencereyi içeriye doğru itmektedir. Pencere sabit değil ise ve ne kadar iyi, bol silikon kullanılsa dahi pencerenizin içeriye soğuk hava ve su almasını engelleyemezsiniz.



www.etsinsaat.com

(0212) 627 36 95
Ölçü düzgün alındı ama içeriye yine de soğuk hava giriyor. Neden kaynaklanır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön