uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Derbinin ardından (Galataray – Beşiktaş)

Emre Çolak’ın 3. dakikada attığı gol

Dün akşam Türk Telekom Arena’da mücadele gücü yüksek her iki takım adınada gergin bir maç izledi tüm futbol severler. Ev sahibi karşılaşmaya çok iyi başladı ve Emre Çolak 3. dakikada gol perdesini açtı. Golle morallenen Galatasaray, ilk yarım saatte rakibini hallaç pamuğu gibi attı desek çok da yanılmış olmayız. Buna karşın sahada isteksiz bir Beşiktaş vardı. Kanatları kullanamadılar orta saha elemanları oyun kuramadı tabi bunda oyuna Oğuzhan’la başlamayan Samet Aybaba’nında etkisi büyüktü. Bana göre hala Beşiktaş antrenörü olduğunun farkında değil!

Beşiktaş beraberlik için çıktı

Samet Aybab

Ligin ilk yarısında mükemmel maçlar çıkaran Oğuzhan‘ı yedek kulübesinde oturtup yerine top kullanma yeteneği sınırlı olan Necip ve Veli ile başlaması Beşiktaş‘ın sahaya beraberlik için çıktığının bir göstergesiydi. Almeida’nın da olmayışı Beşiktaş‘ın hücüm oyununu çok etkiledi, ileride top tutup pozisyon üretemediler.

İlk yarının sonlarında Galatasaray bir duran top organizasyonunda ikinci golü de bularak soyunma odasına moralli ve rahat bir şekilde girdi.

İkinci yarının hemen başında kazanılan korner den misafir ekip, Sivok’un kafasından bulduğu golle farkı bire indirdi.

Melo’nun tükürdüğü an

Melo Galatasaray kariyerinin sonunda

Maçın en kader anı ise 61. dakikada yaşandı. Felipe Melo rakip oyuncuya tükürerek taraftara ve takımına ihanet ederek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Sezon başından beri istenilen katkıyı sağlayamayan, formsuzluğuyla ön plana çıkan Melo bu hareketiyle artık Galatasaray kariyerinin sonunda geldi diyebiliriz sanırım.


Terim’in planı altüst oldu

Sneijder ilk maçına çıktı

Bu kart, oyuna birkaç dakika önce Sneijder‘i alıp orta sahada topu tutup rakibe üstünlük kurmak isteyen Fatih Terim’in bütün planlarını alt üst etti. Galatasaray sahada on kişi kalmasına rağmen daha baskılı olan taraftı. Ancak Fatih Terim’in baskılı oynayan takımın ileri uç elamanını alıp, oyuna Hakan Balta’yı sokması ise Galatasaray‘ın baskısını duraklattı. Bu değişikliği ben dahil kimse anlamadı sanırım.

70. dakikadan sonra Beşiktaş rakip kaleye yüklenmeye çalıştı ama kendisine beraberliği getirecek gol pozisyonlarını bulamadı. Galatasaray evindeki bu kritik maçı kazanıp liderliğini sürdürdü ve ilerideki maçlar için taraftarına ümit verdi.

Uğur Korkmaz

Derbinin ardından (Galataray – Beşiktaş)

Derbinin ardından (Galataray – Beşiktaş)” için bir görüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön