uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Semih’in sayılmayan golü nizami mi?

Semih, Muslera ile top arasına giriyor

Bugün Fenerbahçe – Galatasaray arasında oynanan Süper Final‘in son maçında dakikalar 8’i gösterirken, Muslera kale atışını yaptığı sırada Semih topla Muslera arasına girmiş ve kazandığı topu da gol yapmıştı ancak maçın hakemi Cüneyt Çakır golü iptal etti.

Peki karar doğru mu yanlış mı?

Futbol Oyun Kuralları kitapçığı sayfa 115’e bakalım;

Kuralın birinci, ikinci ve üçüncü maddeleri Muslera ile Semih arasında yaşanan pozisyonu tanımlıyor. Pozisyonu hatırlayalım; Muslera degaj yapmak için topu elinden bırakıyor, o sırada Semih, Muslera ile top arasında ve Muslera topu ayağıyla oyuna sokma hamlesini yapamıyor. Pozisyona ve kurallara göre Cüneyt Çakır’ın kararı doğrudur ve golü iptal etmesi ve endirekt serbest vuruş vermesi gerekiyor.

Eski hakemler pozisyon için ne diyorlar?

Ali Aydın : 7. dakikada Semih Şentürk’ün attığı golde, iptal kararı doğruydu. Kurallara göre kaleciler degaj yapmak için topu elinden çıkartıp ayakla topa vurana kadar ya da top yere değene kadar top kalecinin kontrolündedir. Bu pozisyonda dikkat ederseniz, Muslera tarafından elden bırakıldığında top yere değdi. Ancak topun yere değmesiyle Muslera’nın elinden çıktığı bölümde Semih Şentürk araya girmiş, degajın sağlıklı bir şekilde yapılmasını engellemişti. İşte bu düdük bunun için çalındı.

Zaman

Erman Toroğlu :Bence hakemin kararı doğru. Kaleci belli bir süre içinde degaj yapmaya mecburdur. Semih kalecinin degaj yapmasını engelliyor. Topun kalecinin hakimiyetinden çıkması demek, o pozisyonda topun kalecinin hakimiyetinde olmaması demek değildir. Degaj için attı, araya girdi, degajı engelledi, faul yaptı. Bileşik harekettir o, biz öyle deriz. Onun için hakemin verdiği karar doğru. Çok kişi tartışacak ama doğrusu budur.

Hurriyet

Selçuk Dereli :Hakemin maçın başında Semih’in atmış olduğu golü iptal etmesi doğruydu, çünkü Semih’in, Muslera’ya bir faulü vardı. Kalecinin degaj yapmak için başlamış olduğu aksiyona Semih’in vücudunu koyarak yapmış olduğu hareket açık bir ihlaldi.

Milliyet

Ahmet Çakar : Cüneyt Çakır’a bazı hatalarına rağmen teşekkür etmek gerek. Maç bittiyse, maçta zaman zaman alevlenen olaylar çabucak yatıştıysa bunun baş mimarı Cüneyt Çakır’dır. Semih’in golündeki karar doğru. Kaleci degaj yaparken topu elinden çıkartıp degaj gerçekleşenene kadar topa müdahale edemezssiniz.

Sabah

İlginizi çekebilecek diğer haberler için buraya tıklayın

Semih’in sayılmayan golü nizami mi?

Semih’in sayılmayan golü nizami mi?” hakkında 12 yorum

  1. kutlamalardan şimdi geliyoruz futbolun üstünde o kadar çok oyunlar oynanıyor ki… gol nizamidir top elden cıkmıstır ve oyun baslamıstır adamların hakkını yemiş olsakta şimpiyon cimbooom

  2. Top elden çıktıktan sonra yapılan ve kaleciye hiç bir müdahale olmaksızın topla oynama bu kurallara girmez. Gol verilmeliydi. Karar yanlış.

  3. Gol değildir diyenlerin futboldan ne kadar anladığı ortada…FUTBOL KURALI "TOP ELDEN ÇIKARILIRKEN" DİYOR…TOP KALECİNİN ELİNDEN ÇIKTIĞI ANDA OYUNA GİRMİŞ SAYILIR…MUSLERA ACELE VE HEYECANDAN BUNA DİKKAT ETMEDİ…ETRAFINDAKİLERİN GİTMESİNİ BEKLEMELİYDİ…SEMİHİN YAPTIĞI HAREKETTE KALECİ İÇİN TEHLİKELİ HİÇ BİR HAREKET DE YOK…BAZILARININ İŞİNE GELMESE DE GOL BUZ GİBİ GOLDÜR….

  4. gol diyen arkadaşlar futbol oynadınız mı bilmiyorum ama degaj hareketi birleşik bir harekettir hem futbol oynamış hem hakemlik yapmış hemde bir beden eğitimi öğretmeni olarak söylüyorum gol nizami değildir , muslera topu elinden neden çıkarıyor ? topa vurmak için hareket tamamlanmadan semih araya giriyor , sadece paylaşım yapmayalım biraz da kural bilgilerini öğrenelim saygılar .

  5. semih musleraya dokunmuyor, top yere değinceye kadar topada dokunmuyor. top yere değdikten sonra alıp golü atıyor. yani nizami gol. futbol talimatında degajın tarifi vardır ancak aut veya korner kullanmak gibi tarifli bir kuralı yoktur. yani muslera orada ben degaj yapacaktım diyemez.zira topu yere bırakarak oyunu direkt de başlatabilirdi. kaleci topu kendi isteğiyle bırakıyor ve top yere değiyor. vesselam cüneyt çakır fena çuvalladı. fenerin şampiyonluğunu yedi.

    bu yorumun üzerine ne denebilir ki… herşeyiyle nizami bir gol sayılmadı… hiç üzülmüyorum… bugün sabahtan akşama kadar oğlumla beraber en kalabalık caddelerde fener formasıyla gezdim. şampiyonluğumuzu kutladım…

    yine de gs yi kutluyorum… çünkü biz 1 gol attık, onlar 3,5 attılar

  6. senin gibi hakemlerin yüzünden bu hale geldi zaten türk futbolu… çevren fenerli kaynarken niye degaj yapıyosun sağına soluna bak üç saniye bekle, ondan sonra yap hareketini. ha deyin ki 'degaj yapılırken top kalecinin elinden çıktığında oyun başlamaz, kaleci topa ayağıyla dokunduğunda oyun başlar.' böyle bir kuralı gösterin. eyvallah diyelim.

  7. beden öğretmeni olman her şeyi biliyorsun manasına gelmez, kural yukarıda yazılı.
    Semih kalecinin elindeki topun çıkmasına engel olmadı.kaleciye hiç bir müdahalesi olmadı.
    kuralda kaleci topu elden çıkarırken diyor, muslera topu elden çıkarmıştı. 3. maddenin ise konumuzla alakası yok.
    sen hakkemlik yaparken bu kural bilgileriye maç yönettiysen,tarftarlarla çok içli dışlı olmuşsundur BEDEN ÖĞRETMENİ.

  8. Top'u tutan kaleci sagına soluna bakıp, etrafında rakip oyuncu varsa açılması icin topu 3 kere yere sektirir ve degaj atışını kullanır! Bu pozisyonda ise Semih'in golü resmen kural hatası yapılarak yenildi kardeşim %100 nizami goldur! hata yok diyen gol iptal diyen zihniyet gitsin araştırsın..

  9. Yanılmıyorsam kaleci topu kontrolüne aldıktan sonra belli bir süre sonunda elinden çıkarması gerek.. Şimdi sorum şu Muslera topu yere bırakmakla bu sorumluluktan kurtulmuş mudur? Eğer cevap evet ise sanırım gol nizamidir… Ancak cevap hayır ise bu sadece bileşik hareketin bir parçası deniyorsa sanırım gol nizami olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön