uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Şipşak fotoğraf makineleri nasıl çalışır?

Fotoğraf, yarı saydam bir aynanın arkasında, tam müşterinin karşısına yerleştirilmiş bir video kamera tarafından çekilir. Sinyal, kabinin üst kısmında bulunan bir video monitörüne gönderilir. Bu, karşınıza yerleştirilmiş koruyucu camda gördüğünüz, yarı saydam aynadan yansıyan monitör görüntüsüdür. Poz verilince, seçim bir düğmeye basılarak doğrulanır. Hafızaya kaydedilen video sinyali, yüksek düzeyde çizgi tarayan tek renkli bir küçük monitöre yöneltilir.

Bu görüntü, odaklaştırıcı bir objektif yoluyla makaradaki fotoğraf kağıdına yansıtılır. Fotoğrafın renkli olması için görüntü, döner disk üstüne yerleştirilmiş üç renk filtresinden (kırmızı, yeşil, mavi) geçirilir. Sonra eldeki üç görüntü üst üste bindirilir. Objektifin yatay, hassas fotoğraf kağıdı makarasının dikey yerleştirilmesiyle, karede dört fotoğraf elde edilir.

Tab için, negatif dört ayrı kapta ilaçlı banyodan geçer. Sonra hava akımıyla kurtulur. Dört dakika sonra da fotoğraflar makineden çıkar. Tüm işlemler, modem ya da telefon hattıyla bağlantı kurmaya yarayan bir düzenleyici tarafından denetlenir.

Şipşak fotoğraf makineleri nasıl çalışır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön