uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Süt hakkında herşey

Anne sütü

Süt ne kadar faydalıdır?

Hem insan hem de hayvan sütü, alınabilecek olan en faydalı besin maddeleridir. Bebekler, yaşamlarının ilk bir yılını başka besin maddesi almadan, sadece annelerinin sütü ile geçirebilirler.

Sütte hangi besinlerler var?

Yaşam için gerekli olan tüm besinleri içeren sütte, protein, karbonhidrat, yağ, mineraller, vitaminler ve vücudun kendi kendine üretemeyeceği temel yağ ve aminoasitler bulunur. Sütün vitamin içeriği, annenin beslenme şekline bağlıdır. Et yemeyen bir annenin sütünde B 12 vitamini eksik olacaktır. Bununla beraber, anne kötü besleniyor da olsa, kalsiyum ve demir gibi diğer ana besin maddeleri sütünde bulunur. Ancak, süt ile bebeğe verilen bu ana besin maddeleri, annenin kendi besin ihtiyacının azalmasına neden olur.

İnek sütü ile anne sütü arasında ne fark var?

Hayvan sütünün insan sütünden ayrıldığı nokta, sütteki besin maddelerinin oranıdır ama, insan sütünde, hayvan sütünün iki katı kadar laktoz (şeker) ve yarısı kadar protein bulunur. Bu, ineklerin kemiklerinin daha çabuk büyümesi ve bu nedenle daha çok proteine ihtiyaç duymalarının bir sonucudur. Ancak, inek sütünde tüberküloza yol açan bakterileri öldürmek için yapılan sterilize işlemi, aynı zamanda C vitaminini de yok eder.

İlginiz çekebilecek diğer yazılar için buraya tıklayabilirsiniz..

Süt hakkında herşey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön