uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Exchange 2010’da Outlook 2010 kullanıcılarına fotoğraf ekleme/silme işlemi

Exchange 2010 ile beraber değişen Active Directory şemasına kullanıcılar fotoğraf ekleme özelliği geldi. Bu özellikle çok büyük organizasyonlara sahip, çok kullanıcılı şirketler için önemli bir özellik oldu. Çünkü  böyle şirketlerden çalışanlar hiç bir zaman birbirlerini görmemelerine rağmen sürekli e-mail ile iletişim halindedirler, outlook 2010’un kişilerde fotoğraf görüntüle özelliği sayesinde daha önce birbirini hiç görmemiş kişilerde ilk kez karşılaştıklarında fotoğraflar sayesinde birbirlerini tanıyabiliyorlar.
Kullanıcıya fotoğraf ekleme 
Öncelikle ekleyeceğimiz fotoğrafın boyutu en fazla 10KB olmalıdır. Fotoğrafınızı 10 KB’a ayarladıktan sonra Exchange sunucuda Exchange Management Shell’i açıp aşağıdaki komutu giriyoruz. 
Import-RecipientDataProperty -Identity iozer -Picture -FileData ([Byte[]]$(Get-Content -path c:Photosiozer.jpg -Encoding Byte -ReadCount 0))


Şimdi kullanıcının fotoğrafı Outlook 2010 içinde görünmeye başlayacaktır.

Kullanıcının fotoğrafını silme

Kullanıcıya eklediğimiz fotoğraf Active Directory içine eklenir. Fotoğrafı değiştirmek istiyorsanız silmenize gerek yok. Fotoğraf ekleme işlemini tekrar yapabilirsiniz. Ama kullanıcının fotoğrafını silmek, Outlook’d görünmesini istemiyorsanız aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekiyor.

Active Directory’den kullanıcının hesabını bulupi çift tıklayarak açın. Attribute Editor sekmesine geçin. Burada thumbnailPhoto’yu bulup açın. Clear düğmesine basın. OK düğümelerine basarak pencereleri kapatın. Böylece kullanıcın fotoğrafı silmiş oldu.
Exchange 2010’da Outlook 2010 kullanıcılarına fotoğraf ekleme/silme işlemi

Exchange 2010’da Outlook 2010 kullanıcılarına fotoğraf ekleme/silme işlemi” için bir görüş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön