uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Mynet’e mx kaydı yaptırmak!

Mynet’e mx kaydı girmek

Mynet’te yaşadığımız bir takım sorunlardan sonra şirketimize ait e.posta sunucusunu outlook.com sunucularına taşımaya karar verdik. Bunun için domains.live.com’dan gerekli tüm ayarları yaptıktan sonra domain adımıza özel -şunun gibi c466rf1e6dse8s43b398f734e4r0a7.pamx1.hotmail.com- mx kayıt kodu oluşturuldu. Şimdi tek yapmamız gereken iş Mynet dns kayıtlarına bu kaydı girmemizdi.

Mynet domain arayüzünde bu tip kayıtları girilebilecek alanlar mevcut. Yani MX, Cname, A kaydı gibi kayıtları kendiniz girebiliyorsunuz.

Ancak MX kaydı bölümüne bize özel kaydı girmeye çalıştığımızda, MX kaydı için ayrılan alan kısa tutulduğu için girişi yapamadık. Mynet ile görüşüp kayıt için olan alanın büyütülmesi veya kaydı kendilerinin girmesini istedim. Telefondaki yetkili kişi (kendisi yetkili olduğunu söylüyor) kayıt için verdiğimiz adresin yanlış olduğunu söyledi. Bende kendisine neye istinaden verdiğim adresin yanlış olduğunu sordum. Cevap ise şuydu : “alana giremiyorum, adres giriş alanından büyük” 🙂 Bunun üzerine daha fazla uzatmadan telefondaki hanıma beni dns adminleriyle görüştürmelerini istedim ve ekledim “size verdiğim adres bana Microsoft tarafından verildi ve ben bunu başka dns’lere girebiliyorum”. Biraz beklememi istedikten sonra telefonumu aldı ve beni arayacaklarını söylediler.

Gelişmeleri buradan okuyabilirsiniz.

Mynet’e mx kaydı yaptırmak!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön