uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Vatan Şaşmaz’lı İETT reklamı – Video


İETT’nin metrobüs reklamını sayfanın en altıda izleyebilirsiniz.

Evinden çıkan (muhtemelen Villa) Vatan Şaşmaz, saatine bakar. Kapının önünde bir Mercedes G serisi arazi aracı ve bu aracında makam şöförü beklemektedir. Vatan Şaşmaz’ın geldiğini gören makam şöförü, koşar adımlarla Vatan Şaşmaz’ı karşılar ve aracın arka kapısını açar. Ancak halk adamı olan Vatan Şaşmaz sol eliyle “yo yooo binmeyeceğim” gibisinden işaret yapar. 

Makam Şöförünün aklı başından gitmiştir. “Haydaaa” gibisinden düşünürken Vatan Şaşmaz sağ eliyle “ben şöyle şuradan tabanvay gidecem arkadaş“gibisinden kendinden emince işaret yapar. Kameralar makam şöförünün yüz ifadeleri almak için yüzüne doğru zum yapar.  Şoförün aklı başından gitmiştir, “noldu yahu, yoksa ekmek paramızdan mı olacaz? Daha yeni iPhone almıştım, taksitlerini nasıl ödeyecem gibisinden bir anda hayatı film şeridi gibi geçer o saniye.

Halk adamı Vatan Şaşmaz caddeye çıkmıştır artık. Bir eli cebinde usul usul gelen 34A hatlı otobüsün kapısına doğru ilerler. Vatan Şaşmaz içeriye adımını attığı sırada dış ses başlar konuşmaya.. “Ulaşmak için doğru adımı atmak önemlidir.” derken Vatan Şaşmaz şöförle göz göze gelir. Şöförümüz gri takım elbiseli, lacivert kravat takmış, saçı derli toplu, sakalı henüz yeni kesilmiş 40’lı yaşlarda bir beydir. Şöföre bakan ve onu tanımasını bekleyen Vatan Şaşmaz’ın akbili yoktur. Sanırım şöför tanımıştır ve geç geç demiştir. Vatan Şaşmaz, koltukları bom boş olan metrobüsü görünce şaşkınlık geçirmez. Çünkü daha önce hiç metrobüse binmemiştir. Zanneder ki İstanbul’da toplu ulaşım böyledir. İçinden “Ben bu zamana kadar niye binmemişim bu otobüslere, kafama.. diye iç geçirir. 
Bu arada dış ses konuşmaya devam etmektedir “O doğru adım attı, tüm çağdaş şehirlerde çağdaş insanların yaptığı gibi. Çünkü İstanbul’da bunu yapmaya değer.
Metrobüs ilerlemeye başladığında Vatan Şaşmaz cam kenarında bir koltukta oturmaktadır ve içinde “Gözünü sevdiğiminin İETT’si, işte memleke budur” diye tekrar düşünür, iç geçirir ve gururlanır. Bu arada otobüsün koltukları dolmuştur, ancak ayakta yolcu yoktur. 
Vatan Şaşmaz bu kısa gurur, haz ve bilemediğimiz bilimum duygularından sonra dış ses tekrar konuşmaya başlar. 
İETT İstanbullulara modern bir şehre ve çağdaş insana yakışan, kaliteli, hızlı ve konforlu toplu ulaşım imkanı sunar. İETT insana saygılı, çevreye duyarlı gelişilebilir ve yenilikçi bir anlayışla İstanbul’u toplu ulaşımda zirveye taşıyor. İstanbul İETT’nin keyfini sürüyor.” diyerek Vatan Şaşmaz’ın tercihinin ne kadar doğru olduğunu söyler ve diğer İstanbul’lulara da bundan fezy almalarını salık verir.
Metrobüs Boğaz Köprüsünden geçerken Vatan Şaşmaz derin bir nefes alır. Etrafı kolaçan eder. Tekrar tekrar gururlanır. 
Ve filmin son karesinde; Doktor Kadir Topbaş imzalı “Bir şehrin medeniyet ölçüsü insanların toplu taşıma araçlarını kullanım ölçüsüne bağlıdır. Her kesimden insan toplu taşıma araçlarını tercih ediyorsa, o şehir medenidir.” özlü sözü görünür.
Video’yu seyrettikten sonra lütfen aşağıdaki Facebook / Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden paylaşım yapınız. 

Ayrıca yorumlarınızı da bekliyoruz.
Vatan Şaşmaz’lı İETT reklamı – Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön