uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Unutulan / kaybolan Windows XP şifresini kırmak – değiştirmek

Uzun zaman önce koyulmuş Administrator parolasını unuttuysanız veya zaten hiç bilmiyorsanız bu parolayı sıfırlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayınız.

Bu işlemelere başlamadan önce offline nt passwords & registry editor programını bu linke tıklayarak indirin. Bu dosya içindeki iso dosyasını boş bir cd’ye yazdırın.

Parolası sıfırlanacak olan bilgisayarda çalışan bir CD-Rom olduğundan emin olunuz. Ayrıca bilgisayarınızın bios’un CD-Rom’dan boot edecek durumda olduğunu kontrol ediniz.

1. Yaptığımız Cd’yi bilgisayarınıza takın.

2. Eğer bilgisayarınız açık ise yeniden başlat yaparak bilgisayarınızın boot etmesini, eğer kapalı ise açma düğmesine basıp açın.

3.  Bilgisayarınız açıldıktan sonra ekranda siyah ekranda bazı yazılar geçecek, durduğunda sizden seçim yapmanızı isteye İngilizce “Please selecet partition by number or” yazan bir menü göreceksiniz. Burada 1‘e basıp Enter’a basın.

4. Windows/system32/config yazısını gördükten sonra tekrar Enter‘a basın

5. Şimdi tekrar seçim yapabileceğiniz bir menü gelecek. Buradan 1‘e basıp Enter‘a basıyoruz. Password reset’i seçmiş oluyoruz.

6. Şimdi hangi kullanıcı için parola resetleyeceğimizi belirlemek için gelen menüden tekrar 1‘e basıp Enter‘a basıyoruz.

7. Şimdiki menüde bilgisayarda hangi kullancılar varsa onlar görüntüleniyor. Buradan Administrator yazıp Enter‘a basıyoruz.

8. Şimdi 1‘e basıp Enter‘a basıp şifreyi sıfırlamak istediğimizi belirtiyoruz.

9. İşlem hemen tamamlanacak ve bir önceki menüye dönecek bu menüden parolasını sıfırladığım kullanıcının yanında *BLANK* görmelisiniz.

10. Çıkmak için sırasıyla şu tuşlara basıyoruz. q ENTER y ENTER n ENTER

Unutulan / kaybolan Windows XP şifresini kırmak – değiştirmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön