uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Mac OS X’de bluetooth ile cep telefonu üzerinden internete bağlanmak

Mac OS X yüklü bir Macintosh kullanıyorsanız, cep telefonunuzun bluetooth’unu kullanarak internete bağlanmanız sadece bir kaç dakikada çok kolay, hızlı şekilde tüm ayarları yapabilirsiniz.

Sırayla aşağıdaki işlemleri yapın.

1. Cep telefonunuzun Bluetooth’unu açık – görünür duruma getirin.

2. Mac OS X’i sağ üst köşesinde bluetooth simgesine tıklayıp, Bluetooth aygıtını ayarla düğmesine basıp, Bluetooth ayarlama yardımcısı‘nı açın.

3.  Şimdi bu pencerede cep telefonuza verdiğiniz ismi göreceksiniz. Buna tıklay
ıp seçili hale getirdikten sonra Sürdür düğmesine basın.

Cep telefonuzda bağlantı isteğini görüyor olmalısınız. Bu isteğe Evet olarak karşılık verdikten sonra bilgisayarınızda sayılardan oluşan bir şifre göreceksiniz. Bu şifreyi cep telefonunuzda açılan şifre girme bölümüne yazıp, onaylayın. Bu işlemide başarıyla tamamladıktan sonra bilgisayarınızla – cep telefonunuz arasındaki bağlantılar kurulmuş olacaktır.

4.  Şimdi de sırada cep telefonuzun internetini bilgisayarınıza aktarmakta.

Bilgisayarınızın sol üst köşesindeki Elma menüsünden Sistem Tercihleri (System Preferences) ni açın.

 5. Sistem Tercihleri penceresinden de Ağ (Network) simgesine tıklayın.

 6. Sistem Tercihleri penceresinin sol alt köşesinde + işaretine tıklayın. Açılan pencereden Bluetooth DUN‘a tıklayın ve Yarat (Create) düğmesine basın.

7. Bir önceki pencere olan Ağ penceresinde şimd Bluetooth DUN adında bir bağlantı görüyor olmalısınız.

Pencerenin sağ tarafında da bu bağlantıya ait ayarları yapacağımız bölüm bulunuyor.

8. Şimdi ayarlarımızı yapalım. İlk olarak Telefon Numarası bölümüne *99# yazın.  Hesap adı ve Parola kısımlarına hiç birşey yazmayın. Pencerenin altındaki İleri Düzey düğmesine basın.

9. Açılan pencerede kullanacağınız cep telefonu markasını seçeceğiz. Ben Nokia E72 ile ayarlarımı yaptığım için Nokia’yı seçiyorum. Ayrıca yine bu pencerede APN ayarını yapacağız. APN ayarı GSM şebekesine göre değişen bir şey olduğu için ayarlarımızı hangi şebekeyi kullanıyorsak ona göre yapacağız.

İlk olarak Satıcı bölümünden hangi telefonu kullanıyorsanız onu seçin. Eğer cep telefonu markanız listede görünmüyor ise Genel kalabilir.

Model olarak GPRS (GSM/3G) yi seçiyoruz.

APN kısmına ise hattınızın APN ayarını girmelisiniz. Turkcell’in iki tane APN’i bulunuyor. Bunlar internet, “mgb ve “Turkcell 3g. Avea’da ise APN ayarı internet olacak. Siz hangi GSM şirketini kullanıyorsanız en doğru bilgiyi onlardan öğrenebilirsiniz.

Ayarları tamamladıktan sonra Tamam’a basıp Ağ penceresine dönüyoruz.

8. Bütün ayarlar bundan ibaret. İsterseniz hemen bu ekrandaki Bağlan düğmesine basarak bağlanabilirsiniz. Bağlan düğmesine bastığınızda, cep telefonunuzdaki bağlantı isteğine evet diyerek cevap veriyoruz. Böylece bilgisayarınız cep telefonunuzu modem olarak kullanıyor ve internet bağlantısı yapılıyor.

İlginiz çekebilecek diğer yazılar için buraya tıklayabilirsiniz..

Etiketler : apple, bluetooth, bluetooth ile internete nasıl bağlanırım, cepten internet, internete cep telefonundan bağlanmak, mac os cepten internet, Mac os x, mac os x kullanarak nasıl internete bağlanırım, 

Mac OS X’de bluetooth ile cep telefonu üzerinden internete bağlanmak

Mac OS X’de bluetooth ile cep telefonu üzerinden internete bağlanmak” için bir görüş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön