uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

AT&T ile iPhone 4’ün sim kilidini kaldırmak

Kardeşime ait olan iPhone 4 iOS 5 güncellemesinden sonra çalışmaz hale gelmişti. Uzunca bir süredirde yeni gevey’in çıkmasını bekliyordu fakat her hangi bir gelişme olmamıştı.

Dün ise yeni bir gelişme oldu. AT&T ile konuşup cihazın sim kilidini kaldırabileceğimizi söyledi. Bunun için AT&T’nin Amerika’da Call Center’ını arayıp durumu anlatmamız gerekiyordu. Tabi aramızdaki zaman farkından dolayı saat 17.00’de bu işi yapacaktık.

Bunun için ilk olarak iPhone’daki Skype programıyla AT&T’nin call center numarasını aradım. Ancak aramadan önce IMEI numaramı, onlara vereceğim mail adresimi MAC OS X’de kullandığım TEXEDIT programına yazdım. Bizde kodlayarak dediğimiz yani Zonguldak’ın Z’si gibi harf harf okunuşlarını ve ingilizce Spelling şeklinde Texedit içine yazdım ki telefonda iken zorlanmayayım.

iPhone’daki Skype ile +1 800 331 0 500 numaralı telefonu aradım. Hoş geldiniz mesajından sonra 1’i tuşladım. Buradaki menünün sonunda operatöre bağlanmak için 0’a basın dediğinde 0’a basarak beklemeye başladım. Çok değil belki 30 saniye sonra operatör karşımdaydı.


Telefondaki operatör kadın hoş geldiniz deyip ismini söyledikten sonra “How can help you” dedikten sonra şu cümleleri kurdum:

“Hello, first of all, i’m sorry for bad English” (Merhaba, ilk olarak kötü ingilizcem için özür dilerim)
“My name is Ozer” (Benim adım Ozer)
“I’m calling outside of America” (Amerika dışından arıyorum)
“I want to unlock my iPhone four” (iPhone 4’ümün sim kilidini kaldırtmak istiyorum)

Bu cümleleri kurduktan sonra biraz beklememi istedi bir dakika kadar sonra ise ismimi sordu. Tekrar ismini söyledim. Soyismimi sordu. Söyledim. Ancak tam bu esnada zaten oldukça zor iletişim kurduğum bağlantı kopu verdi.

Bunun üzerine kullandığım MacBook Pro’ya Skype yükledim. Bilgisayarıma kulaklık taktım ve tekrar aradım. Bu seferki bağlantım çok çok daha iyiydi ve karşımdaki hem daha iyi duyuyor hemde daha rahat anlıyordum.

İkinci bağlantıda erkek bir operatör vardı ki, benim anlamam çok daha rahat oluyordu. Hem daha yavaş konuşuyor hemde anlamadığım zaman bir kez daha tekrar ediyordu.

İstediğimi söyledikten sonra biraz beklememi istedi. Bir süre sonra tekrar konuşmaya başladı. Bu işlem için bir CASE oluşturacağını söyledi. Bunun için adımı soyadımı sordu. Telefon numaramı sordu. Rakamları tek tek söyledim. Nereden aradığımı sordu. Turkey dedim. Şehrimi sordu, İstanbul diyerek cevap verdim. Teşekkür etti. Imei numaramı sordu. Dikkatlice söylememe rağmen tekrar ettiğinde yanlış olduğunu fark ettim ve tekrardan verdim. Son olarak email adresimi sordu. Email adresimi de verdikten sonra bana bu yapılan işlemin tekrar sorgulanabilmesi için bir numara verdi. Bu numaraya CASE ID diyordu. Verdiği numarayı da bir yere yazmamı istedi.

Yedi gün içerisinde bu işlemle ilgili mail göndereceklerini söyledi. Teşekkür ettim. Başka bir isteğim olup olmadığını sordu, yok deyip teşekkür ettikten sonra telefonu kapattım.

Skype’dan baktığımda bu konuşmalar 25 dakika 30 saniye sürmüştü.

Bu yazıyı yazdığım sırada email adresime henüz gelen bir mail olmadığını sonra olarak söylemek istiyorum.

Bakalım kardeşimin telefonu ne kadar sürede açılacak, veya açılacak mı?

****** 3 Gün sonra 14 Nisan 2012 ******

AT&T’nin göndereceğiz dediği e-mail gelmedi fakat kardeşim telefonu iTunes ile Restore ettikten sonra telefon Unlock olmuş (sim kilidi kaldırılmış) ve normal şekilde çalışır duruma gelmiştir.

AT&T ile iPhone 4’ün sim kilidini kaldırmak

AT&T ile iPhone 4’ün sim kilidini kaldırmak” hakkında 8 yorum

  1. Merhaba, baseband'la ilgili bir sıkıntı varmıydı, derken sanırım cihazın geveyle çalışıp çalışmadığını, güncellemede baseband'ın güncellenip güncellenmediğini soruyorsunuz.. Cihaz ios 4.3.3 versiyonu ile gevey'le çalışırken 5 versiyonu yüklenmiş. Bu arada baseband'da güncellenmiş. Böylece artık geveylede çalışamaz hale gelmiş bir cihaz idi. Yani hiç bir şekilde çalışmıyordu, iPod olarak güzelce kullanılıyordu. AT&T ile yukarıdaki işlemlerimizi yaptıktan sonra, cihaz sorunsuz olarak çalışmaya başladı ve hatta yakın zamanda iOS güncellemesi de yapıldı ve hiç bir sıkıntımız yok.

  2. Merhaba, cok güzel bir anlatım olmuş. Yalnız bir sey sormak istiyorum. Simdi bana hediye olarak usa'dan geldi iphone 4, 5.0.1. passport kaydı tamam ama tabiki sim kilitli. Burdan arama yaptım ama bağlantı sürekli koptu. Acaba usa'dan arama yapsa arkadasım yine açılabilir mi? Yoksa diğer forumlarda bahsedilen açma işlemlerini mi denemeliyim?
    şimdiden teşekkürler.

  3. Merhaba Özer bey benim telefon geweyle çalışıyor fakat ben sim kilidini kirdirmak istiyorum olurmu acaba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön