uctanuca.com

Bir uçtan bir uca

Turkcell 3G Multi Vinn modemle internete bağlanmak

GSM şirketleri 3G (üçüncü jenerasyon) bağlantı sistemine geçtikten sonra telefon üreticileri bir biri ardına yeni 3G uyumlu cihazları piyasaya sürer oldular. Aslında bütün bu geçiş süreçlerini bir milada bağlarsak; iPhone’dan Önce ve iPhone’dan Sonra olarak ayırabiliriz.

Apple iPhone’u piyasaya sürdükten sonra telefon kullanıcı deneyimleri tamamen değişti. iPhone, internet kullanımını cep telefonları üzerinden nasıl kullandırtılabileceği konusunda diğer üreticilere çok büyük bir ders verdi. Diğer üreticilerde boş durmadılar. Bu üreticiler arasından sıyrılan ve iPhone ile rekabet edebilen ve görünüşe göre edebilecek olan firma şimdilik Samsung gibi görünüyor.

3G bağlantı da işin bir de mobil internet tarafı var. GSM şirketleri Vinn, Jet vb. gibi modem cihazlarıyla kullanıcılara mobil internet hizmeti sundular. Usb portundan bağlanan bu cihazların içinde bir sim kart bulunuyor ve şebekeye bağlanıp internet hizmeti alabiliyorduk. Ancak bu mobil interneti paylaştırmak veya usb portu olmayan bir cihaza mesala bir oyun konsoluna, bir telefona paylaştırmak imkansız gibi bir şeydi. İşte bu noktada GSM firmaları üzerinde sim kart girişi olan Acces Point cihazlarını duyurdular. Bu yazının konusuda Turkcell’in MultiVinn adını verdiği cihazı.

Turkcell 3G Multi Vinn

Cihaz ufak bir kutu içinde geliyor. Kutunun içinde kullanım kitapçığı, cihazın kendisi, usb kablosu (ilk kurulum için gerekli), şarj cihazı ve 1500 mAh batarya.

Kurulum ve ayarlar

Bataryayı ve data hattı olan sim kartımızı cihaza taktıktan sonra kutudan çıkan usb kablosuyla bilgisayarımıza bağlıyoruz. Gerekli olan yazılımlar cihazın içerisine yüklenmiş durumda ve sizin her hangi bir yazılım aramanıza, cd takıp kurulum yapmanıza gerek yok. Usb kablosunu bağladıktan sonra gerekli olan yazılım ve sürücüler bilgisayarınıza otomatik olarak yükleniyor. Kurulum bittikten sonra masaüstüne Web Partner isminde bir kısayol yükleniyor. Bu kısayola tıklayarak cihazın web arayüzünü açıyoruz.

Web arayüzünün varsayılan şifresi admin olarak belirlenmiş, şifreyi girdikten sonra sim kartın pin numarasını girmemiz gerekiyor. Pin kodunuda girdikten sonra cihazın ekranında Turkcell yazısını görmeniz gerekiyor.

Şimdi cihazın Wireless ayarları için web sayfasından Ayarlar linkine basıyoruz. Hızlı kurulum ile tüm ayarlarınızı 6 adımda yapabilirsiniz. Dördüncü adıma kadar her hangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Bu adımda Kablosuz internet ismini girmeniz gerekiyor, sonraki adımda ise bu Kablosuz Ağ’a bağlanmak için kullanılacak şifreyi belirlemelisiniz. Vereceğiniz şifreyi unutmanız halinde tekrar bu sayfaya girerek değiştirebilirsiniz.

Ayarlar menüsünde ayrıca daha detaylı ayarlar yapabilirsiniz. Örneğin WLAN menüsünden; Kablosuz ağınıza bağlanacak cihazları sınırlamak için Mac Filter ekleyebilir, Güvenlik menüsünden; Firewall ayarları yapabilirsiniz.

Ayarlarınızı tamamladıktan sonra Sistem menüsünden Turkcell 3G Multi Vinn cihazınızın şifresini değiştirmenizi öneririz.

İlginiz çekebilecek diğer yazılar için buraya tıklayabilirsiniz.. 

Turkcell 3G Multi Vinn modemle internete bağlanmak

Turkcell 3G Multi Vinn modemle internete bağlanmak” için bir görüş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön